2024. Július 17. Szerda, Elek, Endre  
13+1 érdekes tény a mellekről
Mindig fontos kérdés, állandó frusztrációt okoz a nőknek, a férfiak odavannak érte. Mi az? Hát persze, hogy a női mell.

1. Az átlagos magyar nő C-kosaras melltartót visel. Ennek ellenére nincs olyan, hogy tökéletes méret. Mindenki úgy jó, ahogy van!

2. A legtöbb nő bal melle általában valamivel nagyobb, mint a jobb. Nagyon kevés nőnek tökéletesen szimmetrikusak a mellei. Egy kis méretkülönbség - akár 20% - a jobb és a bal mell között még normális. Ettől függetlenül, ha szembetűnőnek találod, beszélj orvosoddal.

3. A mell általában 2-4 éven keresztül növekszik.

4. A mellrák a második a nőknél a rákos megbetegedések között. Az első a tüdőrák.

5. A férfiaknak is lehet mellrákjuk. Peter Criss, a Kiss együttes dobosa túlélte ezt a betegséget.

6. A nők csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát, ha odafigyelnek a súlyukra, leszoknak a dohányzásról, beiktatják a rendszeres testmozgást, korlátozzák az alkoholfogyasztást, és elkerülik vagy korlátozzák a menopauza utáni hormonpótló kezelést.

7. Kutatások szerint az éjszakai műszakban végzett munka fokozza az emlőrák kockázatát.

8. Emlőrák bárkivel megtörténhet. Híres nők, akik harcoltak a kórral: Sheryl Crow, Kylie Minogue, Olivia Newton-John, Brigitte Bardot, Suzanne Somers, Kathy Bates, Christina Applegate, Anastacia, Cynthia Nixon.

9. Az ókori egyiptomiak voltak az elsők, akik dokumentálták a betegséget, több mint 3500 évvel ezelőtt. Egy ókori egyiptomi sebész leírja, hogy a mellben „kidudorodó daganatok” vannak, és kijelenti, hogy „nincs gyógymód”.

10. A mellnagyobbítás még mindig a legnépszerűbb plasztikai sebészeti eljárás.

11. Az átlagos női mell fél kiló és a teljes testzsír 5%-át teszi ki.

12. A férfiak még mindig  Jayne Mansfield, Sophia Loren, Marilyn Monroe, Gina Lollobrigida melleit tartják a legszexibbnek. A valódi az igazi!

13. A mellek izgalmi állapotban megnőnek. Van, akinél ez nem olyan észrevehető, ám vannak olyan nők is, akiknél igencsak látványos a változás.

+1. Szoptatásra nem feltétlenül a legagyobb cici az alkalmas. A legkisebb mellből is lehet szoptatni, a lényeg, hogy a babát jól helyezd mellre.

forrás: intimzona.hu


<< Vissza a hirekhez