2024. Április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma  
Miről tájékoztasd az orvosodat a menopauza idején?
Mi az, amit feltétlen el kell mondani?

Egy a Maturitas című lapban közzétett tanulmány szerint a menopauza tüneteit sok nő alternatív módszerekkel igyekszik megszüntetni, ám erről gyakran nem értesítik kezelőorvosukat.

A kutatást végző Dunia Tonob, a Delaware Egyetem hallgatója és Melissa Melby antropológus korábbi vizsgálatok anyagait nézték át, és így próbálták összegyűjteni, mik azok az alternatív módszerek, amelyeket a nők szívesen alkalmaznak. A kutatással az volt a céljuk, hogy az orvosoknak nagyobb rálátásuk legyen erre a területre, és jobban megtalálják a hangot azokkal a betegekkel, akik ilyen módszerekhez fordulnak.

A kutatók három típusát különböztették meg az alternatív gyógymódoknak. Az egyik a különféle természetes készítmények, például a gyógynövény- vagy szójakivonatok, a másik a különféle meditációs gyakorlatok vagy a jóga, a harmadik pedig a hagyományos kínai és japán orvoslás. A tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy amennyiben az orvosok tisztában vannak azzal, hogy a pácienseik ezek közül valamelyik módszert alkalmazzák, sokkal jobban tudnak együttműködni velük, és a kezelés is sokkal hatékonyabb lehet.

Forrás: noinetcafe.hu


<< Vissza a hirekhez