2024. Április 24. Szerda, György  
Az 5 leghatásosabb gyógynövény klimaxra
Amely tényleg segít

Ha szeretné elkerülni a hormonok szedését, amelynek komoly mellékhatásai lehetnek, megoldást jelentenek a gyógynövények. Ezek ugyanis hormonok nélkül képesek mérsékelni a változókor legtöbb tünetét.

1. Az orbáncfű feszültségoldó, javítja a hangulatot és az alvásra is jó hatással van, mivel a szerotonin lebontásáért felelős anyagot blokkolja. Alkalmazásával azonban nem árt óvatosnak lenni, mert befolyásolhatja bizonyos gyógyszerek hatékonyságát és fényérzékenységet is okozhat!

2. A vöröshere ösztrogénszerű izoflavonoidokat, értékes ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek helyreállítani az ösztrogénszintet és enyhítik a változókori tüneteket. Általában kapszulaként forgalmazzák, de ízletes teaként is fogyasztható.

3. A poloskafű szintén ösztrogénszerű anyagokat tartalmaz, így jótékony hatással van a hormonháztartásra. Kutatások szerint csökkenti a luteinizáló hormon (LH) szintjét, így mérsékli a kellemetlen hőhullámokat. Ezen kívül remek gyógyírt jelent a stressz ellen, valamint segít a hüvelyszárazságon is. Májbetegség esetén nem alkalmazható, illetve túladagolása hasmenést okozhat!

4. A klimax okozta hőhullámok enyhítésére, az izzadás csökkentésére alkalmas a zsálya, ami összehúzza a pórusokat. Teája napjában kétszer-háromszor is fogyasztható, akár este, lefekvés előtt is, így csökkenti az éjszakai verejtékezést.

5. A barátcserje a hormonháztartás rendezésében segít, menstruációs panaszoknál csakúgy bevethető, mint a klimax tüneteinek enyhítésénél. Hatóanyagai az agyalapi mirigy serkentésével közvetett módon növelik a szervezet progeszteron termelését, egyensúlyt teremtve a női nemi hormonok szabályozásában. Teaként és kapszula formájában is fogyasztható.

Forrás: benu.hu


<< Vissza a hirekhez