2024. Április 20. Szombat, Tivadar  
Tanácsok a menopauza időszakára
A klimaxos panaszok és tünetek a legtöbb esetben orvosolhatók

Menopauza idején csökken a szervezet alapanyagcseréje, emiatt kevesebb tápanyagra van szüksége a szervezetnek. Érdemes a korábbinál is több gondot fordítani a táplálkozásra, a „mit és mennyit” kérdésére.

A csontritkulás felgyorsulása miatt több D-vitaminra és kalciumra van szükség. A rendszeres testmozgás javítja az általános közérzetet, valamint az egészséges önbizalom megőrzéséhez is hozzájárul, egyben segít a megfelelő testsúly beállításában és javítja a vérkeringést. Mindenkinek meg kell találni a megfelelő mozgásformát. Kevésbé teherbírók számára alternatíva lehet az intenzív gyaloglás (minimum napi fél óra).

A bőr szárazabbá válása miatt érdemes igénybe venni a testápoló krémeket, ha eddig ez nem volt gyakorlat.

Az intim testtájak tisztítására víz és kímélő pH semleges tusfürdő, természetes hatóanyagból készült szappan a legjobb. A lúgos szerek a hüvelybe kerülve tönkretehetik a természetes baktériumflórát, ezáltal utat nyitva a fertőzéseknek. A gátizom edzése a vizelettartási problémák, ún. vizelet inkontinencia megelőzése mellett az örömteli szexuális élet megtartását is szolgálják. A probléma első jele, hogy lépcsőzéskor, majd köhögéskor-, tüsszentéskor akaratlanul néhány csepp vizelet elcseppen. Egyszerű gyakorlatokkal javíthatunk a gátizom és a hüvelyizom edzettségén.

 

Forrás: nogyogyaszat.eu


<< Vissza a hirekhez