2024. Júnuis 23. Vasárnap, Zoltán  
Nem vagyunk egyedül
Szakemberek segítsége a változó kor idején.

A változó kor ugyan természetes folyamat, ami minden nő életében bekövetkezik. Azonban fontos, hogy felkeressünk egy szakembert, amikor érzékeljük magunkon a változás tüneteit. A leggyakrabban előforduló panaszok a migrén, alvászavar, hőhullámok, fáradtság és érzelmi lejtők.

Emellett komoly betegségek kialakulása is esélyes ebben az időszakban, mint a csontritkulás, az ízületi betegségek, szív-és érrendszeri problémák esetleg vizelettartási panaszok. Jó hír, hogy nem kell szenvedni és csapásként megélni ezt az időszakot. Az ország több pontján is vannak olyan klinikák, ahol kifejezetten a menopauza tüneteit enyhítik. 

 

Forrás: healthhub.brighamandwomens.org

 

Ezeken a klinikákon jól szervezett orvoscsapat várja a betegeket, akik alapos vizsgálatokat fognak elvégezni a labortól az ultrahangon át a nőgyógyászati vizsgálatokig. Feltérképezik a tünetek mögött húzódó problémákat és a nagyon fontos szűrővizsgálatokat is elvégzik. Nagyon fontos a megfelelő étrend betartása, hiszen ezzel is csökkenteni lehet a panaszok mértékét. 

 

A változatos étkezés és a rendszeres mozgás segít elkerülni a változó korban jelentkező elhízást valamint a közérzetünk javításában is segít. Az orvosok mellett érdemes tehát dietetikussal is felvenni a kapcsolatot, hiszen ő akár személyre szólóan is tud étrendet összeállítani. Egy pszichológussal is fel lehet venni a kapcsolatot, ha indokoltnak érezzük, hiszen a változó korral jelentkező depresszió valós jelenség és ezt is gyógyítani kell.

 

hazipatika.com/DMD

 


<< Vissza a hirekhez