2022. Júnuis 28. Kedd, Irén, Levente  
Természetes módszerekkel a klimax ellen
Többféle gyógynövény is alkalmazható a kellemetlen tünetek enyhítésére.

Napjainkban a menopauza tünetei jól kezelhetőek, de sokan nem szeretik a gyógyszeres megoldásokat. Nekik jó hír, hogy a természet erre a problémára is nyújt megoldást. Nézzük meg melyek azok a gyógynövények amelyek hatékonyan tudják felvenni a harcot a klimax tüneteivel.

 

Forrás: rrherbals.com

 

Barátcserje: Klimax előtti vérzészavarokra kivállóan alkalmazható. Csökkenti a mellfeszülést, az ingerültséget, a szorongást és a hőhullámokat. Tea és kapszula formában is kapható.
 
Cickafark: Az egyik legismertebb gyógynövény női bajokra. Felfázásra és menstruációs görcsök ellen is jó. Gyulladáscsökkentő hatása van. Viszont vigyázni kell vele mert cisztaképző hatása van.
 
Kínai angyalgyökér: Szabályozza a menopauza előtti rendszertelen menstruációt, görcsoldó és gyulladáscsökkentő. Kapszula vagy tea formájában fogyasztható.
 
Poloskafű és zsálya: Hangulatjavító, csökkenti a hűhullámokat és a görcsöket. Az észak-amerikai indiánok használták rendszeresen. A zsálya szintén a hőhullámok ellen nyújthat segítséget.
 
Vöröshere és jamgyökér: Nagyon jó bőr és légúti megbetegedések ellen. Segít csökkenteni a hormoningadozásokat, kiegyensúlyozottabb közérzetet biztosít. 

Orbáncfű: Főképp idegnyugtatóként ismert, de hatásos a stressz és a depresszió ellen is. Antidepresszánsokkal, fogamzásgátlóval és vérhígító gyógyszerekkel együtt azonban nem szabad szedni.
 
ridikul.hu/DMD

 

 


<< Vissza a hirekhez