2021. Szeptember 28. Kedd, Vencel  
Amit érdemes tudni a hormonpótlásról
Előnyök és hátrányok.

Már tudjuk, hogy léteznek megoldások a klimax következtében fellépő hormoncsökkenés orvoslására. Az ország minden területén vannak olyan központok, ahol szakképzett orvosok végeznek ilyen beavatkozásokat.

Fontos, hogy csak előzetes orvosi vizsgálatok után lehet belevágni a folyamatba. Ha a vizsgálati eredmények megfelelőek, akkor egy nagyon részletes nőgyógyászati vizsgálat fog következni. Kitérve a nemi szervek állapotára, laboratóriumi, ultrahangos és mammográfiai és csont vizsgálatok is szerepelnek a listán.

 

Forrás: rockpoolpublishing.com.au

Ha minden érték megfelelő akkor el lehet kezdeni a gyógyszeres kezelést. Kétféle tabletta van használatban az egy komponensű és az összetett hormontartalmú. Ezeket folyamatosan vagy időszakosan kell szedni. Tablettán kívül használható még bőrön át felszívódó tapasz, krém vagy hüvelyen át szervezetbe jutó gél.

A kezelések eredményeként újból jelentkezhet a menstruációs vérzés, de akit ez zavar az szedhet olyan készítményeket amik megakadályozzák. Mint minden hasonló beavatkozásnak ennek is vannak előnyei és hátrányai. A hátrányok között az emlőrák kialakulásának nagyobb valószínűsége szerepel.

Az előnyei között szerepel viszont a kiegyensúlyozottság, a régi teljesítőképesség visszanyerése valamint a csont és érrendszervédelem. Ezek az előnyök természetesen csak a folyamatos kezelések során alakulnak ki.

 

vital.hu/DMD

 


<< Vissza a hirekhez