2021. December 07. Kedd, Ambrus  
Klimax más kultúrákban
Nézzük meg a világ más pontjain, hogyan viselik a nők a változást.
Nyugaton hajlamosabbak vagyunk a menopauzát összekötni a női lét végével. Pedig attól, hogy ez a folyamat elkezdődik egy nő még ugyan úgy megmarad nőnek mint azelőtt. Mind olyan sok mindenben ebben a felfogásban is eltérnek a nyugati és a keleti értékek/vélemények. Nézzünk tehát néhány kultúrát ahol másképp él a változó kor a köztudatban. 
 
 
Forrás: evidentlycochrane.net

 
Afrikában a nők a változó kor elérése után előkelőbb szerepet töltenek be a családban. Nem csak, hogy nagyobb tisztelet jár nekik, hanem beleszólhatnak a család további életének alakulásába. Például a fiatalok munkájába.Indiában szintén nagyobb tisztelet övezi a változó korú nőket, akiknek ezentúl fátylat sem kell viselniük. Indiában egyébként nem divat a panaszkodás, a hölgyek sem hőhullámokra sem fejfájásra nem panaszkodnak. Csak úgy mint Kínában, ahol még orvoshoz sem fordulnak a nők ezzel a problémával.

Mexikóban szintén nem hallani változókorú női panaszokat, nem tartják tragédiának a változást.Ahogy megfigyelhetjük a tisztelet az idősödő nők felé ezekben a kultúrában igen fontos. Pont ezért nem jellemző rájuk a panaszkodás, hiszen nem kell magukat kevesebbnek érezniük egy egyébként teljesen természetes folyamat miatt.
 
 
vital.hu/DMD

 


<< Vissza a hirekhez