2024. Július 17. Szerda, Elek, Endre  
A babavárás titkai
Kata megengedi nekünk, hogy betekintést nyerjünk az életébe egy pillanatra, és együtt örülhessünk vele második gyermekének.

 

Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy másodszor is terhes lettem. Úgy terveztük, hagyunk időt arra, hogy ismét teherbe essek, de már két hét után összejött, ami nem kis meglepetést okozott. A gyermekáldást természetesen nem lehet tökéletesen időzíteni, s akármennyire is tervezi az ember, a baba maga dönti el, mikor akar a világra jönni. Olyan nagyszerű pillanat volt! Olyan nagyszerű pillanat volt! Elmondtam Bálintnak, aki egészen felvillanyozódott, Robika is ott volt velünk, és akkor eldöntöttük, hogy három hónapig senkinek sem szólunk a dologról.

Amikor az első babámat, Robikát vártam, elkövettem azt a hibát, hogy mindenkinek elmondtam rögtön az elején, annyira izgatott voltam, hogy nem bírtam magamban tartani. A másodiknál már óvatosabb voltam, mert tudtam, hogy ha megtudják, onnantól nincs menekvés. Elkezdődnek az állandó kérdezősködések, csak a babáról szóló beszélgetések, ami legutóbb a hatodik hónapban már szinte elviselhetetlen volt számomra. A második terhességnél annyira élveztem, hogy csak Bálint és én tudtuk a titkot. Persze ilyenkor minden kismamában van egy természetes tartózkodás, s nem biztos, hogy azonnal szét akarja kürtölni a hírt. Először az embernek magában kell rendeznie a dolgot, csak utána oszthatja meg a külvilággal.

Ami biztos, édesanyának lenni fantasztikus élmény, kívánom minden nőnek, hogy legalább egyszer élje át azt a kilenc hónapot, amíg a várandós, hiszen azok a hónapok is felejthetetlenek, főleg az, ami utána jön, amikor magunkhoz vesszük életünk értelmét. 

 

 

DMD


<< Vissza a hirekhez